Tolkkaos

den 11 juni 2019

Sofia Kristina Ek har alarmerande ordet om hennes situation utan rätten på samma villkor som alla andra hörande medborgare till t.ex utbildning. Hon bekostade sin utbildning själv och behöver ha teckenspråkstolk till utbildningen på en privat skola, men det blev diskussion om vem ska stå för tolkkostnaden? Hon exkluderas på grund av att samhället eller Tolkcentralen inte vill ta ansvar.

Det här är ett av fler upprepade fall som har drabbat andra döva och hörselskadade i likadana situationer är inte nytt. Det är dags att det måste ske en förändring. Nu när vi diskuterar ständigt om tolksystemets råa riktlinjer och ramar.

Genom att engagera dig kan du hjälpa till att sprida videon på sociala kanaler ska nås ut till politiker, myndighetspersoner, era nätverk, och fortsätta diskutera på olika håll. Vi behöver få reaktioner och stöd. Som sagt måste det ta slut på det här uttjatade prislapp och få förändring omgående. Vi har inte råd att vänta. När vi pratar om våra döva och hörselskadades medborgares drömmar och mål.